Presentatie Happy Hour Data Driven Recruitment

Het vinden van de juiste mensen is in de huidige arbeidsmarkt een moeilijk en kostbaar proces en het aanbod in wervingsmethodes is groot. Data gedreven recruitment is een datagestuurde aanpak van werving. Tastbare feiten en statistieken worden gebruikt om wervingsbeslissingen te onderbouwen en kandidaten met de juiste vaardigheden, ervaring en mentaliteit te selecteren.

Op dinsdag 18 april nam Hilbert van Alphen van De Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie ons mee in data gedreven recruitment. Hilbert is betrokken bij de wervingsstrategie van grote bedrijven als Schiphol maar ook bij de werving van technisch en logistiek personeel voor het MKB.

Deelnemers kregen tijdens de bijeenkomst praktische tips om next level te gaan met hun recruitmentactiviteiten. Aan de hand van een vacature van één van onze leden werd getoond hoe data kan ondersteunen bij de invulling ervan.

De presentatie van deze bijeenkomst kun je hier bekijken.

Aanbieding gebruik databank Giant: 10-strippenkaart
Relevante data voor het invullen van een vacature kun je halen uit o.a. Giant database. Voor een individueel MKB-bedrijf liggen de kosten voor een abonnement op deze database veelal te hoog. Namens de Academie voor Arbeidsmarkcommunicatie en Intelligence Group mogen wij onze leden een 10-strippenkaart aanbieden voor het gebruik van Giant. Met deze strippenkaart kunnen 10 analyses gemaakt worden. De investering bedraagt € 3.000,- per strippenkaart.

Analyse
Een analyse is een zoekopdracht bestaande uit een functie, provincie (of heel Nederland) en ervaringsniveau (of alle ervaringsniveaus). Bij een analyse worden verschillende inzichten over de doelgroep gedeeld, zoals de verwachtingen van het sollicitatieproces en de motivatie om te kiezen voor een bepaalde baan of werkgever, maar ook informatie over de sourcingsdruk, gender en mediagebruik. Meer informatie is te vinden via de volgende link: https://intelligence-group.nl/nl/solutions/giant-dashboard/

Een analyse is één zoekopdracht. Dus als je eerst zoekt op office manager – Gelderland- starter en vervolgens op office manager – Gelderland – alle ervaringsniveau’s dan zijn dat 2 analyses.

Interesse of vragen?
Heb je interesse in een abonnement of inhoudelijke vragen over Giant? Neem dan contact op met Inge Vuik van Intelligence Group. Zij is bereikbaar via: (088) 730 2800 of inge@intelligence-group.nl

Deel strippenkaart
Het abonnement kan eventueel gedeeld worden met meerdere bedrijven. Heb je interesse in een deelabonnement? Stuur dan een mail aan ons secretariaat, dan verzamelen wij de geïnteresseerden.