Werkzaamheden Westervoortsedijk, Zevenaarseweg en Oude Zevenaarseweg

In opdracht van de gemeente Arnhem is NTP begin oktober gestart met de herinrichting van de Westervoortsedijk, Zevenaarseweg en Oude Zevenaarseweg. De komende twee weekenden zijn er werkzaamheden op de Zevenaarseweg en op de Westervoortsedijk. Na deze weekenden zijn beide wegen weer geheel beschikbaar voor het verkeer en starten we op de Oude Zevenaarseweg.

De situatietekeningen vind je in deze brief van NTP en de gemeente Arnhem

Werkzaamheden Zevenaarseweg weekend 1 - 3 april
In het weekend van 1, 2 en 3 april wordt de Zevenaarseweg voorzien van nieuw asfalt. Voor de uitvoering van deze werkzaamheden wordt de Zevenaarseweg in zijn geheel afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Gemotoriseerd verkeer tussen Arnhem en Westervoort rijdt dan over de N325 en A12. Hulpdiensten, fietsers en landbouwverkeer kunnen wel gebruik maken van de brug tussen Arnhem en Westervoort.

Werkzaamheden Westervoortsedijk weekend 9 en 10 april
Op de Westervoortsedijk wordt in het weekend van 9 en 10 april de laatste laag asfalt aangebracht. Alleen bij slechte weersomstandigheden (te koud of veel regen) kunnen de werkzaamheden niet doorgaan. Op zaterdag 9 april is de aansluiting van de Simon Stevinweg op de Westervoortsedijk overdag afgesloten. Vanaf zaterdagavond 9 april 19:00 uur tot maandagochtend 06:00 uur is de Westervoortsedijk afgesloten tussen de Snelliusweg en Simon Stevinweg. De aansluiting van de Simon Stevinweg kunt u dan wel weer gebruiken. Op bijgevoegde tekeningen ziet u hoe de omgeving bereikbaar is.

Afsluiting Oude Zevenaarseweg vanaf 11 april
Voor de werkzaamheden op de Oude Zevenaarseweg is het nodig om de weg volledig af te sluiten. De weg is afgesloten tussen de rotonde P. Calandweg en het tunneltje naar de Schaapdijk. Fietsers kunnen er wel door. Deze werkzaamheden duren tot begin juli. De tunnel naar de Schaapdijk sluiten we één week af en wel van 2 t/m 6 mei.

Bomen planten
Naar verwachting zijn alle werkzaamheden begin juli gereed. Alleen het planten van de bomen gebeurt later: eind van het jaar, in het plantseizoen.

Informatie
Op de projectwebsite en in de omgevingsapp staat de bijgewerkte planning en fasering. De omgevingsapp vindt u in de Google Play Store en de Apple App Store onder de naam 'Westervoortsedijk Arnhem'. De projectwebsite vindt u met de volgende link: www.ntp.nl/projecten/HOV-Westervoortsedijk. Voor vragen, meldingen of klachten kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager Pim Weijs, te bereiken via telefoonnummer 06 12 69 78 46 of via e-mail p.weijs@ntp.nl.