Verkiezing ‘Duurzaamste Ondernemer van de Liemers’

Duurzaamheid staat niet stil. Loop je als ondernemer vandaag voorop, dan kan dat morgen zomaar anders zijn. Een ‘race’ waarin je niet meer achter kunt blijven. Reden genoeg voor de Liemerse ondernemers om zich te verenigen voor een nieuwe verkiezing. Het Musiater in Zevenaar zal op 10 oktober het toneel zijn voor de verkiezing van de 'Duurzaamste Ondernemer van de Liemers'. Nominaties kunnen worden ingediend tot 1 juli via aanmelden@dovdeliemers.nl

Duurzaamheid is een onderwerp dat, vanzelfsprekend, veel aandacht krijgt deze dagen. Jeroen Willems: “We zijn blij met het grote enthousiasme tot dusver. Het is goed om te zien dat er al veel bedrijven stappen zetten. Als je dit doet, is er geen reden tot zorgen. Maar doe je (nog) niets, dan is de kans groot dat je er snel nadelen van gaat ondervinden. De regelgeving wordt strikter, problemen met netcongestie actueler én klanten kiezen steeds vaker voor bedrijven die actief bezig zijn met duurzaamheid.”. We hopen met deze verkiezing duurzaam ondernemen te promoten. De winnaar mag zich namelijk met recht de ‘Duurzaamste ondernemer van de Liemers’ noemen. In ieder geval tot de volgende verkiezing, want de rest staat niet stil!

Hoe de ‘Duurzaamste Ondernemer van de Liemers’ ontstaan is
Vorig jaar vond er in de gemeenten Duiven en Westervoort al een verkiezing plaats om de meest duurzame ondernemer te bepalen. Bumé Bouw en Onderhoud ging met de welverdiende titel naar huis. Deze verkiezing was een gezamenlijk initiatief van MKB Duiven en Ondernemend Westervoort. Lindus-bestuurslid Jeroen Willems legt uit dat het voorstel om de competitie uit te breiden snel werd gemaakt. "Duurzaamheid houdt niet op bij gemeentegrenzen", zegt hij. “We hebben een enthousiast en creatief organisatiecomité gevormd en gingen aan de slag."

De verkiezing ‘Duurzaamste Ondernemer van de Liemers’ is een initiatief van de Liemerse ondernemersverenigingen. Het organisatiecomité bestaat uit Jeroen Willems (Willems technisch adviesbureau), Bert Frölich (Liemers Kunstwerk!), Hanneke Luising (HAUS Advocaten) en Eelco Noordijk (Rabobank Arnhem en Omstreken).

Duurzaamheid in het zonnetje
Met de 'Duurzaamste Ondernemer van de Liemers' verkiezing willen de ondernemersverenigingen extra aandacht vestigen op het belang van duurzaamheid en duurzame bedrijven in het zonnetje zetten. Het doel is om elkaar te inspireren op dit onderwerp. Een deskundige jury zal zich over de nominaties buigen, bestaande uit wethouder Gemma Tiedink van de gemeente Duiven, ondernemers Chiel ter Heerdt, Jordi van Rootseler en Hans Willems en Wim Nabbe van Groene Allianties de Liemers. Stuur uw nominatie(s) naar aanmelden@dovdeliemers.nl. Meer informatie is te vinden op de website dovdeliemers.nl

De ontknoping vindt plaats op 10 oktober in Het Musiater in Zevenaar, een datum die niet toevallig is gekozen. 10 oktober is namelijk de landelijke Dag van de Duurzaamheid. Laten we samen deze dag vieren en duurzaamheid in het zonnetje zetten!

                                                          20231010_organisatie_verkiezing_meest_duurzame_ondernemer2

                                                          Eelco Noordijk, Hanneke Luising en Jeroen Willems van het
                                                          organisatiecomité. Op de foto ontbreekt Bert Frölich