Testservice COVID-19 voor Liemerse ondernemers

De kosten van thuiszittende werknemers in afwachting van een coronatest en de uitslag daarvan lopen enorm op. Lindus is trots te kunnen melden dat we er in geslaagd zijn om ondernemers te vinden die voor jullie een dienst willen opzetten voor het snel afnemen van Covid-19 testen. Bekijk hier de flyer

Procedure
Denk je gebruik te gaan maken van deze Covid-19 testservice? Meld je bedrijf dan aan via info@nl-lab.nl of bel 0515-200 220. Na een korte toelichting wordt een aantal testkits toegestuurd.

Wil je iemand laten testen? De werknemer kan de test zelf thuis uitvoeren door in een buisje te spugen en deze in laten leveren bij Shell tankstation Tatelaar in Didam. Een koerier brengt dagelijks (maandag t/m vrijdag) de testen naar het lab in Leeuwarden. Wanneer je de test voor 08.00 uur ingeleverd hebt, heb je veelal aan het begin van de avond de testuitslag. De test kost € 90,-- per stuk (incl. BTW). Alleen de werkelijk uitgevoerde analyses worden rechtstreeks door de aanbieder gefactureerd.

Verschillen in testmethodes
We onderscheiden 2 soorten Covid-19 testmethodes: de moleculaire en de antigeentest. De moleculaire variant test op de aanwezigheid van Covid-19 RNA van het virus in speeksel en in bloed. De uitslag van moleculaire testen zijn, mits goed uitgevoerd, betrouwbaar. De antigeentest (hieronder vallen de meeste sneltesten) detecteert Covid-19 virus-eiwitten in neus swaps. De testen zijn relatief snel maar minder gevoelig. Over het algemeen meten ze alleen positief als er veel virus-eiwitten aanwezig zijn in de swap.

Er zijn 2 soorten moleculaire testen: de PCR en de “FISH” test, dit is een DNA/RNA luminescentie technologie.  In de flyer vind je alle informatie over de test, de aanbieder en de procedure.

Lindus is in deze samenwerking de verbinder. Wij brengen partijen bij elkaar maar zijn niet betrokken bij de uitvoering.

Wanneer je medewerkers wilt laten testen, hopen wij dat deze dienst een positieve bijdrage levert aan de continuïteit van jouw bedrijf.