Studenten Sustainable Entrepeneurship zoeken coach

Duurzaam ondernemen op Van Hall Larenstein

Wilt u een inspiratiebron zijn voor studenten van Van Hall Larenstein? Wilt u via de studenten vernemen wat de laatste trends in de agribusiness (bloemen / voedsel / hout) en voedseltechnologie zijn? Neem dan als expert deel aan de module Sustainable Entrepreneurship! 

Binnen deze module zijn er een aantal momenten waarop de studenten in contact komen met het werkveld. We hebben nog plaats voor:
-        Coaches tijdens de expert dag – woensdag 1 maart 2023 (hele dag)
-        Juryleden tijdens de pitches van de bedrijfsplannen – woensdag 19 april 2023 (9 - 14 uur)
-        Juryleden tijdens de Green Business Fair – vrijdag 23 juni 2023 (10 – 14 uur)

Verder zijn we nog op zoek naar een mooie directiekamer of vergaderzaal voor de presentaties op woensdag 19 april, waarin we met juryleden en studenten passen.

Als tegenprestatie bieden we u de kennis van de studenten, het netwerk met andere experts uit het werkveld en het taggen van uw organisatie op sociale media zoals LinkedIn. Maar vooral, vanuit ervaringen van coaches uit het verleden, energieke, inspirerende bijeenkomsten!

Hieronder vindt u meer informatie. Wilt u deelnemen of heeft u vragen? Neem dan contact op met Linda van Haren (linda.vanharen@hvhl.nl of 06-43248464).

Studenten module Sustainable Entrepeneurship in connectie met het werkveld

Tijdens het semester Sustainable Entrepreneurship gaan studenten van verschillende opleidingen, in vier verschillende modules, aan de slag met het bedenken van een nieuwe business case waarbij duurzaamheid (zowel ecologisch als sociaal) centraal staat. De groep bestaat uit ongeveer 28 internationale studenten, vanuit de opleidingen International Business in Food and Flowers, International Timber Trade en Food Technology die in hun 2e of 3e jaar zitten. De voertaal van het hele traject is Engels.

De eerste 10 weken draaien om het schrijven van het business plan en alle informatie en kennis die ze daarvoor nodig hebben. Het tweede deel draait om het onderzoeken naar de haalbaarheid van het business plan, dus verder onderzoek doen. Het hele semester eindigt op de Green Business Fair, waar de studenten samen met andere opleidingen hun plannen presenteren, digitaal op een website en fysiek op de Green Business Fair.

Om de studenten te inspireren, coachen, kennis te laten opdoen en hun netwerk uit te laten breiden, is er veel contact met het werkveld. Hieronder staan deze touch points met het werkveld op een rijtje.

Ideevorming:
In Rotterdam bezoeken we de volgende organisaties: Blue cityVoor Goed AgencyFood Union en Buurman Rotterdam.

Op woensdag 1 maart vindt de XLX-dag op Van Hall Larenstein in Velp plaats. Studenten gaan onder begeleiding van hun coach hun idee verder uitwerken. De thema’s zijn: product, markt en marketing, management en organisatie en waarde creatie.

Presentatie:
Op woensdag 19 april presenteren de studententeams hun business plan aan experts. Dit zijn juryleden die de presentaties (ongeveer 10 minuten) beoordelen op de relevante informatie en haalbaarheid. Daarnaast stellen de juryleden ook vragen aan de studenten. Deze presentaties vinden extern plaats.

Op vrijdag 23 juni presenteren de studenteteams hun eindresultaat op de Green Business Fair. Samen met de studenten van Animal Husbandry, International Development Management en Management van de Leefomgeving vullen zij een marktkraam met de informatie. Een jury loopt langs om hen te beoordelen en aan het einde van de sessie vindt de prijsuitreiking plaats.

 

IMG_20220420_085141197_HDR Overview_1 IMG_20220420_122217558_HDR