Inclusiviteit werkt pas als je het met z’n allen doet

Slotevent maand van de 1000 voorbeelden op Papendal
30 november is de laatste dag van de maand van de 1000 voorbeelden. Een maand waarin er landelijk aandacht is geweest en vele activiteiten gericht waren op de banenafspraak: extra banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het Samen voor een Baan Netwerk draagt dit een warm hart toe. Om dat te onderstrepen sluiten we graag met jou af.

We hebben na zorgvuldige overweging besloten ons event door te laten gaan.
1. De RIVM-regels zijn er juist op gericht om ruimte te bieden aan werkgevers, ondernemers, horeca verantwoord door te laten gaan. Wij zijn een werkgevers netwerk en denken in mogelijkheden binnen de regels.
2. Wij zijn actief in de inclusie markt. Waarbij de werkgevers voor deze kwetsbare groep er alles aan doen mensen naar hun werk te laten gaan op een veilige manier. Vanwege structuur, sociaal, begeleiding. Jullie als inclusief werkgever doen dit voor hun. Wij voor jullie. Want inclusie doe je samen!

Programma 30 november
Arbeidsmarktadviseur UWV Jörgen Zegel brengt de arbeidsmarkt dichterbij en bespreekt de regionale arbeidsmarkt en de noodzaak om breder te kijken naar invulling van arbeidsplekken. Hij maakt het onbenut arbeidspotentieel concreet. En geeft aan waar voor jou kansen en mogelijkheden liggen om te groeien.

Kom luisteren naar onze Keynote speaker Toine Klerks, voormalig teammanager NL rolstoelbasketbalteam. Hij heeft een zeer inspirerend betoog wat je kunt leren van paralympiërs om je droom te verwezenlijken. Hoe je drempels beslecht, leert kijken naar mogelijkheden en talenten. En het aanspreken van je creativiteit en oplossend vermogen inzetten als werkgever. Uit eigen ervaring anekdotes als werkgever waar hij de enige is zonder fysieke beperking.

Maar het gaat natuurlijk uiteindelijk om de banen in de praktijk. Voor het derde jaar presenteren we aan jullie als eerste het Inclusief Magazine vol met verhalen van enthousiaste, inclusieve werkgevers en werknemers ervaringen.
Landelijk is de afsluiting van de maand ook bij ons op het event waarbij bekend wordt gemaakt wie de ‘Inclusief Ondernemer van het Jaar 2021’ van het jaar is geworden. Ben jij ook nieuwsgierig wie dat is?

Mis het niet! Meld je nu aan via info@samenvooreenbaannetwerk.nl.

Datum en tijd: Dinsdag 30 november 2021 | inloop vanaf 15.30 uur (eindtijd 18.00 uur)

Locatie: Sportcentrum Papendal, Papendallaan 9 Arnhem 

Samen voor een Baan Netwerk
Samen voor een Baan Netwerk is hét inclusief werkgeversnetwerk van en voor werkgevers in de regio Midden-Gelderland. Voor alle bedrijven die inclusief (willen) ondernemen en zich willen inzetten als ambassadeur. Een initiatief van Stichting Inclusief Midden-Gelderland. Een netwerk waarin alle expertise is gebundeld van het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland, Scalabor en UWV. Wij zetten ons in om jullie als ondernemers en werkgevers te ondersteunen en inspireren naar meer werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door kennis en ervaringen te delen. Een netwerk dat verbindt en jou als werkgevers helpt de drempels te nemen. Wij organiseren vele activiteiten om kennis en ervaringen met elkaar te delen en te leren. Kennislunches, nieuwsbrief, magazine en als gast bij werkgeversorganisaties.