Hoe gaat een professioneel organiser in een niche markt om met uitval van de vraag?

Hoe gaat een professioneel organiser in een niche markt (MICE) om met uitval van de vraag a.g.v. corona?

Vooraf alvast dit
Natuurlijk zit er een zwarte, negatieve kant aan dit verhaal, maar het doorkijkje is helder en positief.

Corona is inmiddels een aantal maanden in ons midden en bepaalt nog altijd veel van ons doen en laten. Zakelijk en prive. Mijn niche, MICE (meetings, incentives, conferences & events), behoorde bij de eerste activiteiten die werden stilgelegd. Van de laatste crisis weten we dat onze sector best wel weer op krabbelt, maar het duurt even zullen we maar zeggen. Vertaald naar het nu betekent dit dat 2020 een beroerd jaar gaat worden. En.. de wereld zal wederom veranderd zijn en op een aantal punten niet meer terugkeren naar het oude vertrouwde.

Mijn opdrachtgevers zijn ondernemers, managers in het bedrijfsleven. Voordat ze beslissen om weer op Reis- en Eventsgebied weer wat te gaan ondernemen hebben ze een positief zicht nodig op de nabije toekomst. Zaken als veiligheid, gezondheid en stabiliteit zijn van groot belang. Risico’s neem je niet met klanten, medewerkers, collega’s! Daarnaast zal het bedrijfsleven willen zien/voelen in wat voor soort ‘recessie’ we terecht zijn gekomen. Er moet nl. ook nog betaald worden.

Het doorkijkje is positief
De eerste reisactiviteit zullen we zien bij de individuele vakantiereizigers die de eigen omgeving, Europa en uiteindelijk ook de Wereld weer in trekken. Net als de zakenreiziger die naar een fabriek ‘moet’ en zakenreizen die echt niet meer kunnen wachten. Gaat dat allemaal goed, blijft Corona beheersbaar en krabbelt de economie weer op, dan komt MICE ook wel weer aan de beurt. Maar als gezegd, niet als eerste.. voorlopig nog onzekerheid op mijn vakgebied dus.

Gelukkig heb ik met VTC Travel Solutions altijd gekozen voor flexibiliteit: lage kosten en een groot aanpassingsvermogen. Het mooie van ‘kunnen aanpassen’ is dat je keuzes hebt. Mijn keuze is onlangs geweest om VTC Travel Solutions gecontroleerd in een soort van winterslaap te brengen. Een slaap waaruit het op ieder gewenst moment weer kan ontwaken. Maar stilzitten is er niet bij natuurlijk. Ik wil wat doen, wat bijdragen, beetje geld verdienen! Met veel plezier help ik nu als freelancer Marcel en Cindy Visser van Visser Duiven (onderweg sinds 1919) in hun netwerk met sales en relatiebeheer.

Het spreekt voor zich dat ik niet kan wachten om weer voor jou aan de gang te mogen! De onlangs vernieuwde website van VTC Travel Solutions staat vol met inspirerende voorbeelden. Kijk maar ‘ns rond en Get Inspired!

Kortom: het belangrijkste gaat goed en daar waar zaken stil staan komt het goed!

Dream now, Travel later!

Henk Vellekoop, VTC Travel Solutions
www.vtc-travelsolutions.nl
06-55306721