Grip op ALS: de Grande Finale

Begin van het jaar maakte Rico Megens, directeur van Lindus-lid Grip Accountants en Adviseurs, bekend dat hij met “Team Ingo | Grip op ALS” mee zou doen aan Tour du ALS op 11 juni 2020. Het team besloot zich op te geven voor dit evenement, nadat bij teamlid Ingo Bouman, nu een jaar geleden, deze vreselijke ziekte werd gediagnosticeerd. Helaas werd ook dit event als gevolg van de coronauitbraak geannuleerd. Zondag 14 juni organiseerde het team daarom zelf een “Grande Finale”.

Drie dagen na de dag waarop Tour du ALS 2020 zou plaatsvinden, werd door het team toch nog een alternatieve tour georganiseerd en gereden: de Grande Finale. Sinds de coronamaatregelen trainde het team op individuele basis en was het niet meer voltallig bij elkaar geweest. Ze begonnen de dag in de tuin van Ingo met koffie en Limburgse vlaai, waarna een fotosessie volgde. Daarna ging het team van start voor haar laatste rit. Uitgezwaaid door Ingo, zijn vrouw en kinderen en diverse enthousiaste toeschouwers. De start viel zwaar, vertrekken zonder Ingo was niet de bedoeling en voelde als afscheid.

Op gepaste afstand werd er in groepjes achter elkaar toch nog als team een mooie rit gereden, begeleid door de opvallende oranje Tour du ALS-auto. Uiteraard werd de Elterberg aangedaan. Een berg(je) beklimmen mocht niet ontbreken, al was dit wel iets anders dan de geplande Mont Ventoux.

Ondanks de omstandigheden, is het team erin geslaagd om bijna € 50.000 op te halen voor de strijd tegen ALS. Een heel mooie prestatie, mede dankzij de sponsoren waar het team ondanks alle maatregelen op kon blijven rekenen. Met de afspraak dat er jaarlijks een gezamenlijke tocht zal worden gereden, werd de dag van de Grande Finale afgesloten.

 Tot 1 juli is de actiepagina nog geopend en is doneren nog mogelijk via:  https://www.tourduals.nl/actie/rico-megens/updates/overzicht

 

Foto: Fotografie Jacques Kok