Gratis corona teststraat voor werkgevers in de Liemers

Update 07-06-2021:  Coronateststraat Didam sluit 11 juni
Vanwege de inhaalslag met het vaccineren en de sterk teruglopende besmettingscijfers in het land, is de vraag naar coronatests voor werknemers sterk gedaald. Testcoronadirect.nl is daarom tot het besluit gekomen om de locatie in Liemers eind deze week te sluiten. Deze week is het nog mogelijk om via de website afspraken te maken op woensdag- en vrijdagochtend.

Persbericht

Woensdag 19 mei a.s. opent in Didam de nieuwe corona teststraat voor bedrijven in de Liemers en kunnen medewerkers een gratis sneltest krijgen. De teststraat is gevestigd aan de Aalsbergen 3 (bedrijventerrein Kollenburg) in Didam en elke werkdag geopend. De nieuwe teststraat is een initiatief van Testcoronadirect.nl, het Ministerie van VWS en ondernemersvereniging Lindus.

Eén van de belangrijkste wapens in de coronabestrijding is het testen. De overheid biedt werkgevers de mogelijkheid hun medewerkers snel en kosteloos te laten testen. Door het laten testen wordt de veiligheid op de werkvloer vergroot en uitval door ziekte en quarantaine verminderd.

Via de website liemerscoronvrij.nl  kunnen ondernemers zichzelf en hun medewerkers aanmelden voor een gratis sneltest. De test wordt uitgevoerd met de ondiepe neustest en na 15 minuten wordt de uitslag digitaal verzonden.

Henk Peters, oud-eigenaar van Peters Installatietechniek: “het belang van vaccineren en het daarnaast inzetten van sneltesten is uiterst belangrijk en helpt ons om zo snel mogelijk uit deze crisis te komen. Ik draag daarom graag mijn steentje bij door mijn pand beschikbaar te stellen”.

Binnen een dag vond ondernemersvereniging Lindus in haar netwerk een dag een geschikte locatie en door snel te schakelen met de gemeente Montferland kon deze teststraat op korte termijn starten. Henk Dekker, voorzitter van Lindus: “Zo doen we precies dat waar we ons altijd voor inzetten: het behartigen van de belangen voor ondernemers in de Liemers”.