Extra ronde digitaliseringsvouchers voor mkb ondernemers in de regio Arnhem-Nijmegen

Mkb-ondernemers die in de eerste digitaliseringsvoucherregeling van het programma Sm@rt Together geen voucher konden bemachtigen, hebben nu een nieuwe mogelijkheid. Op 4 september komt extra budget beschikbaar voor een kortlopende regeling waarin ondernemers opnieuw vouchers voor hun digitalisering kunnen aanvragen.

MKB-deal Sm@rt Together
De extra digitaliseringsvoucherregeling is onderdeel van de MKB-deal Sm@rt Together waarin 17 gemeenten van de regio Arnhem-Nijmegen, ondernemersverenigingen en de provincie Gelderland het mkb op verschillende manieren in de digitaliseringstransitie ondersteunden. Met de vouchers kunnen ondernemers een cofinanciering voor de digitalisering van hun bedrijf krijgen; bijvoorbeeld voor het verbeteren van hun online aanwezigheid of het automatiseren van bedrijfsprocessen.

De eerste voucherronde, die begin 2022 werd uitgevoerd, was zeer populair en het budget was dan ook snel overtekend. Om tegemoet te komen aan de grote vraag, is er budget beschikbaar gesteld voor een extra regeling. Mkb-ondernemers die de eerste ronde hebben gemist, kunnen nu alsnog proberen een voucher te verkrijgen voor een investering in hun digitalisering. Zij zullen echter wel snel moeten handelen. Het budget is beperkt en de werkzaamheden dienen binnen twee maanden te zijn afgerond. De regeling zelf opent op 4 september 2023 en de werkzaamheden dienen uiterlijk 1 november 2023 te zijn afgerond.

Voorbereiding
Het korte tijdsbestek vraagt een goede voorbereiding van de ondernemers die voor een voucher in aanmerking willen komen. Doe ter voorbereiding alvast de Zelfscan en ga in gesprek met een digitaliseringsleverancier over een passende offerte en bestudeer de voorwaarden van de regeling. Zoals in de vorige regeling kunnen de diensten uitsluitend bij een bedrijf uit de zeventien deelnemende gemeenten worden afgenomen.

 

Webinar extra voucherregeling
Op maandagochtend 28 augustus organiseert Lifeport MKB, de organisatie die de regeling uitvoert,  een webinar waarin het de vragen van ondernemers beantwoordt.

Datum:  maandag 28 augustus
Tijdstip: 09:15 – 10:00
Aanmelden: mail voucher@rvnhub.nl

Deze extra regeling biedt een unieke kans voor mkb-ondernemers om hun bedrijf toekomstbestendig te maken door te investeren in digitalisering. Wees er snel bij en bereid je goed voor, want de vouchers zijn beperkt beschikbaar