DuFor wil kringloop sluiten

ReSpec – Sluit je eigen kringloop

DuFor Polyester Specialties is stap voor stap haar product portfolio aan het verduurzamen, door de producten zo aan te passen dat ze geschikt zijn voor recycling en/ of hergebruik. Samen met onze klanten nemen we de hele product levenscyclus onder de loep om zo tot een echte circulaire oplossing te komen. Het recyclen van materialen om er andere producten van te maken (Bijvoorbeeld van PET fles naar kleding) – is namelijk niet volledig circulair, het is beter is het om je eigen kringloop te sluiten. Hierbij pas je de materialen toe uit je eigen productgroep, assortiment of sector.

Producten en verpakkingen zijn nu vaak niet (goed) recyclebaar. Om de recyclepercentages te verhogen, is het belangrijk tijdens het ontwerpproces al rekening te houden met toekomstige recycling. De eigenschappen van verschillende kunststoffen maakt dat ze meer of minder geschikt zijn wanneer je ontwerpt met het oog op recycling. PET (polyester) is hiervoor het meest geschikte plastic op dit moment. Het is een hoogwaardige kunststof, thermoplastisch en daardoor goed mechanisch en in de toekomst chemisch recyclebaar. Naast recycling is hergebruik nog beter, dit bespaart grondstoffen en energie.

In dit filmpje leggen we uit hoe we de kringloop samen met onze klanten willen sluiten: ReSpec, DuFor Polyester Specialties - DuFor

Website: ReSpec, DuFor Polyester Specialties - DuFor