Liemers Werkt start!

Afgelopen Happy Hour, georganiseerd door Young Lindus, stond in het teken van “binden en boeien van jongeren aan de Liemers”. We hebben een inspirerende bijdrage gehad van Achterhoek Werkt, Aiesec & Unipartners. Zij hebben laten zien op welke inspirerende wijze zij jonge talenten met het bedrijfsleven verbinden. Er zijn al ondernemers uit ons netwerk die positieve ervaringen met deze organisaties hebben.

Achterhoek Werkt is een online community waar ruim 300 bedrijven bij zijn aangesloten. Daarnaast organiseren zij inspirerende bijeenkomsten als de Achterhoekse Talententuin, waar jaarlijks ruim 800 jongeren naar toe komen om kennis te maken met deze werkgevers. Werkgevers laten gezamenlijk de carrierekansen in de regio zien. Door de krachten te bundelen weten werkgevers talenten aan hun organisatie en regio te binden. Aiesec en Unipartners zijn jongerenorganisaties in Nijmegen. Aiesec helpt u bij het vinden van een internationale student voor een stageplaats in uw bedrijf en ontzorgt u bij de praktische zaken als de aanvraag van een visum en woonruimte. Heeft u een adviesvraag en wilt u de frisse blik van een student dan kunt u bij Unipartners terecht. Een universitaire student met ervaring zal als bijbaan uw vraag oplossen en een adviesrapport presenteren.

Om te zorgen dat de Liemers nog beter zichtbaar wordt voor jonge talenten willen we u graag uitnodigen om aan te sluiten bij het initiatief 'Liemers Werkt'. Een jong team gaat zich de komende jaren inzetten om jonge talenten te verbinden met organisaties in de Liemers. Samen kunnen we dan onze ‘pareltjes’ van bedrijven laten zien aan jongeren, met als doel ze te interesseren voor stages, afstudeeropdrachten en startersfuncties. Lindus en POA zijn bereid om Liemers Werkt (financieel) te steunen in de startfase en daarvoor is ook uw (financiële) steun en commitment nodig om het daadwerkelijk te gaan realiseren. Bent u op zoek naar jonge talenten? Wacht dan niet langer en maak uw interesse voor deelname kenbaar via www.liemerswerkt.nl.