Gelderland daagt innovatieve ondernemers uit

Gelderland daagt innovatieve ondernemers uit

Gelderland is op zoek naar ondernemers, studenten en onderzoekers met vernieuwende ideeën, producten of diensten, die baanbrekende maatschappelijke ontwikkelingen in gang zetten. Bedrijven met de meest innovatieve producten of diensten steunt Gelderland met een opdracht (maximaal 50.000 euro). Om ideeën verder uit te werken zijn vouchers van maximaal 20.000 euro beschikbaar. Deze innovaties worden op 19 april tijdens de nationale StartupDeltaSummit in Arnhem uitgereikt.

Om het ontstaan van vernieuwende ontwikkelingen en startende bedrijven te stimuleren heeft de Provincie Gelderland onder het motto Gelderland daagt je uit zes verschillenden challenges bedacht. Het gaat om innovatieve zorg voor ouderen, voeding op maat, alternatieve vormen van mobiliteit, betaalbare energiemaatregelen voor huizen van mensen met een krappe beurs, het stimuleren van sporten door mensen met een beperking en het winnen van energie uit de grote rivieren. Voor andere waardevolle ideeën is er een wildcard.

Het bedrijfsleven, van startende ondernemer tot bestaande (MKB-)bedrijven, met innovatieve ideeën, producten of diensten wordt nadrukkelijk uitgenodigd deel te nemen aan deze challenges. Aanmelden kan tot 23 februari 12.00 uur via de website www.startupinresidence.com. Op deze website is meer informatie te vinden over de vraagstukken waarvoor een oplossing wordt gezocht. Zodra een idee kansrijk is, kan een projectplan worden ingediend.  

Gelderland steunt de indieners van projectplannen vervolgens met kennis en expertise:

  • op 6 maart worden de plannen met behulp van experts, maakbedrijven en eindgebruikers van alle kanten bekeken en komen er suggesties voor verbeteringen. Belangrijk is of het idee bijdraagt aan het ontstaan van een duurzaam ecosysteem van bedrijvigheid, wat het verdienmodel is en wat de maatschappelijke waarde is.
  • op 14 maart is er een volgende ronde waarbij het projectplan verder wordt aangescherpt en de deelnemers een pitchtraining en/of de training Filmen met je smartphone krijgen.
  • het definitieve plan dient uiterlijk 23 maart 12.00 uur te worden ingediend.
  • op 6 april wordt bekend gemaakt welke vernieuwende ideeën, producten of diensten zijn genomineerd voor de StartupDeltaSummit op 19 april.

StartupDeltaSummit

Prins Constantijn van StartupDelta opent de StartupDeltaSummit op Industriepark Kleefse Waard op het hoofdpodium. Daar presenteren de genomineerden ook hun innovaties en wordt bekend wie de opdracht (50.000 euro) en de vouchers krijgen. Bezoekers van de StartupDeltaSummit kunnen tevens deelnemen aan een interessant festivalprogramma met onder meer strategische ronde tafelsessies rond innovatieve thema’s, themacafé’s waar elk uur experts uit een specifieke sector aanwezig zijn, bijvoorbeeld cybersecurity of investeerders. Op het Innovatieplein zijn vele vernieuwende producten en diensten te zien. Denk aan operatierobots, zonne-auto’s en experimenteel voedsel.

Meer info: www.startupinresidence.com