Techniekdag de Liemers op de gemeentewerf in Beek

  • Programma
  • 10.00 - 16.00 uur

Op zaterdag 6 april vindt weer de Techniekdag de Liemers plaats. Dit jaar dient de gemeentewerf van de gemeente Montferland op bedrijventerrein Matjeskolk in Beek als locatie voor deze dag.

Op de Techniekdag kunnen jongeren van 10 tot 16 jaar zien en ervaren hoe leuk techniek is. Scholen en bedrijven presenteren doe-activiteiten zodat de bezoekers spelenderwijs kennismaken met de techniek. Je eigen game maken, een auto repareren, zien welke techniek nodig is bij het bouwen van een carnavalswagen, een vogelhuisje timmeren of elektrisch snijden als een chirurg . Het kan allemaal tijdens de Techniekdag de Liemers!

Waarom een Techniekdag?
De sector Techniek kampt al jaren met een slecht imago en daarom kiezen leerlingen, en vooral hun ouders, liever voor een toekomst in een andere sector. De Techniekdag moet ervoor zorgen dat jongeren vroegtijdig in aanraking komen met techniek, om zo het imago van technische beroepen en opleidingen te verbeteren. De technische sector biedt volop kansen en mogelijkheden op een goedbetaalde baan.

Kom je ook?
De Techniekdag is geopend van 10.00 tot 16.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. Kijk voor een overzicht van de deelnemers en meer informatie op techniekdag.nl/deliemers

Techniekdag de Liemers wordt georganiseerd door VNO NCW Midden en Lindus, de ondernemersvereniging van de Liemers. In de projectgroep zitten vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven: Liemers College, Symbion, Installatiewerk Achterhoek Rivierenland, Bouwend Nederland, Kremer B.V., Technoplaza,  Welling Bouw|Onderhoud. De Techniekdag wordt mede mogelijk gemaakt door Platform Onderwijs en Arbeidsmarkt (POA) de Liemers, Kinkelder B.V., Veluwezoom Verkerk, Alsandair Beveiliging en de gemeente Montferland