Ontbijtsessie Young Lindus bij Technoplaza

  • 23 mei 2023
  • Renate Berndsen
  • Technoplaza, Zonegge 07-9, Zevenaar
  • Programma
  • 8.00 - 10.00 uur Ontbijtsessie Technoplaza

De samenleving vraagt om een steeds grotere kennis van wetenschap en technologie. Techniek heeft de toekomst maar het tekort aan technische mensen vormt al lange tijd een uitdaging voor werkgevers. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het in aanraking brengen van jonge kinderen met techniek, bepalend is voor hun latere studiekeuze. Dat is de reden dat een aantal jaren techniek opgenomen in het lesaanbod van het primair onderwijs (basisschool).

Sinds 2014 verzorgt Techno-Plaza het techniekonderwijs voor de meeste basisscholen in de Liemers. Jaarlijks ontvangt zij 6000 leerlingen uit groep 7 en 8 die aan de slag gaan met o.a. hout, metaal, elektrotechniek en ICT. Voor de werkstukken die ze hier maken wordt samen gewerkt met het bedrijfsleven.

Wil jij ervaren hoe jongeren enthousiast gemaakt worden voor techniek en ze aan het werk zien bij Techno-Plaza? Dan ben je 23 mei van harte uitgenodigd. We worden ontvangen met een lekker ontbijtje. Vervolgens vertellen de bestuurder van LiemersNovum en medewerkers van Techno-Plaza ons alles over het belang van technisch aanbod in het primair onderwijs en de missie van Techno-Plaza. Natuurlijk ontbreekt een rondleiding door Techno-Plaza zelf niet. Rond 09.45 uur sluiten we de bijeenkomst af.

Heb jij ideeën hoe jongeren geïnteresseerd kunnen worden voor de Techniek? Of weet je een bedrijf of project dat past bij Techno-Plaza? Deel ze tijdens deze bijeenkomst, jouw ideeën worden enthousiast ontvangen! De bedrijven die zich dit schooljaar hebben verbonden aan een project (Buitink Technology, Bouwend Nederland, Jazo Zevenaar, Kinkelder, Kinkelder Metal Solutions, Oosterberg, Phoenix Contact en van Dorp) ontvangen, samen met een aantal andere bedrijven waar Techno-Plaza mee samenwerkt, ook een uitnodiging voor deze bijeenkomst.

Programma
08.15 uur  Inloop met ontbijt
08.30 uur  Opening door Young Lindus voorzitter Erik Hendriks
08.40 uur  Uitleg belang technisch aanbod primair onderwijs door Pieter-Jan Buhler,
                   voorzitter college van bestuur Liemers Novum
08.50 uur  Missie Techno-Plaza door Joost Grol, technische invulling Techno-Plaza
09.00 uur  Rondleiding leslokaal Techno-Plaza
09.45 uur  Afronding door Huub Traag, contactpersoon Bedrijven Techno-Plaza

Parkeren
We adviseren je te parkeren bij het Ataro Lentebad, Lentemorgen 13 in Zevenaar. Van daaruit is het 2 minuten lopen naar het Liemers College.

Aanmelden
Leden van Young Lindus ontvangen een uitnodiging met aanmeldlink.

Kennis maken met onze vereniging?
Elke maand organiseren wij een Happy Hour voor onze leden. Daarnaast organiseert Young Lindus jaarlijks een aantal gerichte bijeenkomsten voor haar leden. Met Young Lindus bieden wij jonge ondernemers en high potentials tot 40 jaar een eigen netwerkplatform. Young Lindus leden ontvangen ook een uitnodiging voor de reguliere bijeenkomsten. Wij streven er naar een verrassend, informatief programma aan te bieden met daarnaast de gelegenheid om informele contacten met collega-ondernemers in de Liemers te leggen. 

Wil je weten wat onze vereniging jou kan bieden? Kom dan kennismaken! Dat kan tijdens één van onze bijeenkomsten. Wij bieden niet-leden de gelegenheid om twee keer vrijblijvend een bijeenkomst bij te wonen. 
Meld je wel even aan, neem daarvoor contact op met Pieta Scholten of Renate Berndsen via 
info@lindus.nl of telefoon (0316) 342 065.