Happy Hour: circulaire economie op hogeschool Van Hall Larenstein

  • Programma
  • 17.00 uur Ontvangst
  • 17.45 uur Opening door Young Lindus voorzitter Koen Klaasen
  • 17.55 uur Welkom en Inleiding programma door Ruth van der Beek
  • 18.10 uur Pitch Project Innovation, The Green Office, Jos van Hal
  • 19.00 uur Groene Allianties: Regie op Energie
  • 19.10 uur Buffet, gelegenheid om te netwerken en na te praten
Inschrijven

Duurzaamheid en circulaire economie zijn veel voorkomende termen. Iedereen is zich er inmiddels ook wel van bewust dat deze twee termen voorwaarden zijn om de aarde leefbaar te houden en goederen te kunnen blijven produceren. Waar bij ouderen soms nog wat een gevoel van “opgedrongen worden ” ontstaat, is het voor jongeren veel meer een vanzelfsprekendheid bezig te zijn met circulaire economie.

Het Happy Hour van april wordt traditiegetrouw ingevuld door Young Lindus. Deze keer zijn wij te gast bij ons lid hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. Van Hall Larenstein is een internationale groene kennisinstelling waar pro-actieve professionals opgeleid worden, die op een verantwoorde en ondernemende wijze een positieve bijdrage leveren aan een duurzame samenleving.

Van Hall Larenstein is in 2018 benoemd tot Meest Duurzame Hogeschool van Nederland. Hoe gaat de school zelf om met duurzaamheid en circulaire economie? En op welke manier zijn deze begrippen ingeburgerd in het onderwijs? Na een inleiding door adjunct-directeur Ruth van der Beek pitchen studenten hun producten voor het project Innovatie en Duurzaamheid. Studenten van The Green Office vertellen wat ze doen en wat hen beweegt. Aansluitend geven we het woord aan Jos van Hal. Hij heeft een tool ontwikkeld om de wereldwijde doelstellingen op het gebied van duurzaamheid te vertalen naar de eigen onderneming.

Benieuwd hoe studenten (misschien wel jouw toekomstige medewerkers) binnen het onderwijs opgroeien met duurzaamheid en circulaire economie? Kom dan op 16 april naar Van Hall Larenstein!

Leden van Lindus hebben een uitnodiging ontvangen met aanmeldlink.

Kennis maken met onze vereniging?
Elke derde dinsdag van de maand (met uitzondering van juli, augustus en december) organiseren wij een Happy Hour voor onze leden. Wij streven er naar een verrassend, informatief programma aan te bieden met daarnaast de gelegenheid om informele contacten met collega-ondernemers in de Liemers te leggen. 

Wil je weten wat onze vereniging jou kan bieden? Kom dan kennismaken! Dat kan tijdens een Happy Hour. Wij bieden niet-leden de gelegenheid om twee keer vrijblijvend een Happy Hour bij te wonen. 
Meld je wel even aan, neem daarvoor contact op met Renate Berndsen via renate@lindus.nl of telefoon (0316) 342 065.